Bevers Guy de Fontgalland
Opkomst: Elke zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00

Leeftijdsgroep: 5-7 jaar

Wie zijn de Bevers?
Bij Scouting heten kinderen van vijf en zes jaar Bevers. Net als in Engeland. En we vonden dat een mooie naam. Vandaar.
Bevers herken je aan hun rode blouse. Verder dragen ze net als alle andere Scouts een das, de groepsdas. Zo horen ze er echt bij.Spelend verkennen
Bevers houden vooral van spelen. Spelen in de natuur, sportief spelen, toneelspelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. En daarvoor hoeven ze niet op reis. In ons eigen scoutinggebouw, de Ter Apelerbossen en de omgeving is genoeg te beleven.

De leiding speelt mee
De leiders van de Bevers spelen mee. Allemaal hebben ze hun eigen talenten. Maar ook een goede opleiding. Ze volgen trainingen en cursussen. Een serie handboeken ondersteunt de leiding bij het bedenken van het spel. Uw kind is bij Scouting in vertrouwde handen.

Bevers spelen samen
Bevers spelen veelal samen met elkaar in een groep van ongeveer 20 kinderen. Net als bij oudere Scouts kennen Bevers hun eigen gebruiken. Ze worden Bevermanieren genoemd. Bevermanieren liggen echter niet vast. Ze zijn speels en bevorderen vooral het groepsgevoel. Zo leren de Bevers spelenderwijs samen te werken.

Ontdekkingsreis op maat
Voor iedere leeftijdsgroep is het Scoutingprogramma op maat gemaakt.
Bevers blijven dichtbij huis en spelen veel en vrij.

Kampen
De bevers gaan net als alle andere speltakken ook elk jaar op kamp. Als eerst gaan de bevers een nachtje op het gebouw slapen om te oefenen hoe het is om voor het eerst op kamp te gaan. Daarna volgt het Noordelijk Pinksterkamp te Marnewaard waar de bevers sinds enkele jaren ook aan deelnemen. In de zomervakantie gaan de bevers dan nog 2 nachtjes op zomerkamp ergens in de buurt van Ter Apel.

Belofte
Ik beloof mijn best te doe
een goede Bever te zijn.
Een bever is eerlijk en lief
en zorgt goed voor de natuur.
Jullie kunnen op me rekenen.

Wil jij ook bever worden?
Lijkt jou het leuk om bever te worden? Kom dan gerust eens langs op de zaterdagmiddag. Je mag 3x komen kijken of je scouting leuk vindt. Daarna hoef je pas te beslissen of je lid wil worden. Lid worden doe je met het online inschrijfformulier. Dat formulier vind je door bij 'informatie' op 'Lid worden' te klikken. Het is mogelijk dat de bevers te maken hebben met een wachtlijst.

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar?

En wil je ook zelf Scouting meemaken? Kom dan vrijblijvend 3x kijken op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur!