Mocht je lid willen worden van Scouting Ter Apel, dan willen we je dan ook welkom heten en je een leuke scouting tijd wensen. Net als elke vereniging kent scoutinggroep Guy de Fontgalland een eigen gang van zaken en regels met betrekking tot het lidmaatschap en contributie. Met deze pagina willen wij je daarover informeren.

Scouting Ter Apel bestaat evenals andere scoutinggroepen uit een aantal speltakken. Elke speltak is voor een bepaalde leeftijdsgroep. Op de pagina 'speltakken' ziet u de speltakken die er bij ons zijn. Enkele speltakken zijn gemengd en bij andere speltakken wordt onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes.

Naast de speltakken heeft de groep een bestuur. Dit bestuur regelt zaken als de administratie, financien, huisvesting, materiaal; kortom de zaken die het mogelijk maken dat de speltakken elke week hun opkomsten kunnen draaien.

Om te kijken of je scouting leuk vindt en de groep bevalt, mag je vrijblijvend eerst 3 opkomsten van een speltak meemaken. Na deze drie kennismakingsopkomsten beslis je definitief of je lid wordt. Lid worden gebeurt door middel van het invullen van het online aanmeldingsformulier.

Het aanmelden via de site betekent nog niet dat je definitief lid bent. Sommige speltakken hebben te maken met een wachtlijst. Pas als er plaats voor je is bij de betreffende speltak wordt je definitief ingeschreven. De leiding kan je vertellen of er op dit moment plek is bij de betreffende speltak. Om je op de wachtlijst te plaatsen schrijf je je ook in via onderstaand formulier.

Adreswijzigingen of andere wijzigingen in de persoonlijke situatie, die van belang zijn voor ons, kun je doorgeven aan de leiding van je speltak. Zij zorgen ervoor dat de wijzigingen worden doorgegeven aan het bestuur. Wanneer je het lidmaatschap wilt opzeggen dien je dit schriftelijk bij de penningmeester te doen.

De contributie voor seizoen 2021-2022 bedraagt € 95,- (bij gebruik automatisch incasso € 92,50) Het seizoen loopt van september t/m augustus. Voor het betalen van de contributie kun je gebruik maken van het machtingsformulier dat je onderaan deze pagina vindt. Deelname aan kampen is niet inbegrepen bij dit bedrag.

Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, dan kun je daarmee in eerste instantie altijd terecht bij de leiding van je speltak. Daarnaast kun je met vragen en opmerkingen ook contact opnemen met een van de bestuursleden.

 

Speltakken

5-7 jaar
Bevers
7-11 jaar
Jongens
Welpen
7-11 jaar
Meiden
Kabouters
11-15 jaar
Jongens
Verkenners
11-15 jaar
Meiden
Gidsen
15-18 jaar
Explorers
18+ jaar
Stam