Zwembad moekesgat

 
Zwembad Adres: Heembadweg 17, 9561 CS Ter Apel
Website: http://www.zwembadmoekesgat.nl


In de zomermaanden is het in Ter Apel gelegen zwembad Moekesgat geopend. Dit verwarmde openluchtzwembad beschikt over duikplanken en glijbanen.

Natuurbad moekesgat

 
natuurbad Adres: Heembadweg 17, 9561 CS Ter Apel
Website: http://www.zwembadmoekesgat.nl


Naast het zwembad ligt het openbaar gratis toegankelijk recreatiegebied "Moekesgat" met een natuurplas, zonneweide en zandstrand. Dit zandstrand is ook zeer geschikt voor het bouwen van vlotten en andere wateractiviteiten.

Museum klooster

 
Klooster   Adres: Boslaan 3-5, 9561 LH Ter Apel
Website: http://www.kloosterterapel.nl


Midden in de bossen van Ter Apel ligt het klooster. Dit is het enige overgebleven middeleeuwse plattelandsklooster dat Nederland rijk is.

Wonderwereld

 
Wonderwereld Adres: Ruiten A Kanaal Noord 1, 9561 TE TER APEL
Website: http://www.wonderwereld.nl


In Ter Apel ligt het sfeervolle park Wonderwereld, klaar om door jou ontdekt te worden. Door de sprookjesachtige opzet waan je jezelf in een andere wereld. Het is de ideale plaats om je fantasie de vrije loop te laten gaan.

Vesting bourtange

 
Bourtange Adres: W. Lodewijkstraat 33, 9545 PA Bourtange
Website: http://www.bourtange.nl


Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde, ligt de vesting Bourtange.Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

Dierenpark Emmen

 
Dierenpark emmen Adres: Hoofdstraat 18, 7811 EP Emmen
Website: http://www.dierenparkemmen.nl


De dierentuin van Emmen biedt onderdak aan meer dan 450 verschillende dieren, varierend van apen, leeuwen, giraffes en nijlpaarden tot aan een grote tuin waar je tussen taltrijke exotische vlinders loopt. Door de gevarieerde opzet is het park zowel 's zomers als 's winters, bij mooi of slecht weer prima geschikt voor een heerlijk dagje uit.

Museumspoorlijn STAR

 
STAR Adres: Stationsstraat 18, Musselkanaal of Stationsstraat 3, 9503 AD Stadskanaal
Website: http://www.stadskanaalrail.nl


De Museumspoorlijn STAR rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein en dieseltreinen tussen Veendam en Musselkanaal.

Kabouterland

 
Kabouterland Adres: Zuiderhoofdstraat 11, 7875 BW Exloo
Website: http://www.kabouterland.nl


In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten.

Veenpark

 
Veenpark Adres: Berkenrode 4, 7884 TR Barger-Compascuum
Website: http://www.veenpark.nl


In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven. Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er in het seizoen elke dag aan het werk.